Skip to content

Kindervoeten

Voorkom klachten bij kinderen door goed advies van je podotherapeut

Kinderpodotherapie

Kinderen zijn geen kleine volwassenen

Kindervoeten zijn niet het zelfde als kleine voeten van volwassenen. De voet, en heel het lichaam, is nog volop in ontwikkeling. De meeste botten van de voet zijn bij de geboorte nog niet uitgehard en de voeten zijn nog vrij flexibel. Tijdens de groei ontwikkelen de spieren en botten zich. Door te bewegen en te sporten worden de spieren en botten sterker. Vooral sporten waarbij kinderen moeten rennen en springen zorgen voor een stevig fundament waar zelfs tijdens het volwassen leven profijt uit gehaald wordt. Het is belangrijk dat een kind pijnvrij moet kunnen bewegen en sporten. Is dit niet het geval, dan is er mogelijk sprake van een blessure. Wacht niet te lang om hulp in te schakelen.

Veel voorkomende aandoeningen

Morbus Sever komt veelvuldig voor bij sportende en actieve kinderen tussen 7 en 14 jaar. De groeischijf van het hielbeen bij deze kinderen is nog niet volgroeid en is grillig van vorm. Doordat de achillespees aan het hielbeen trekt bij rennen en sporten ontstaat er pijn rond dit gebied en er kan een zwelling ontstaan. Deze klacht is heel hinderlijk, maar zodra de voeten uitgegroeid zijn verdwijnt de klacht. In de tussentijd kunnen podotherapeutische zolen, stevige schoenen en rekoefeningen uitkomst bieden.

20170715 Annabelle 306
Kinderpodotherapie

Wat biedt Impuls voor kinderen?

Adviezen

Bij Impuls Podotherapie kun je terecht met jouw kind voor het behandelen van de blessure, adviezen en ook preventief advies. We zien geregeld ouders die zich zorgen maken over hun kind omdat hij of zij “anders” loopt. We onderzoeken en analyseren dit graag en bespreken de uitkomst hiervan met je. 

Podotherapeutische zolen bij kinderen?

Indien het gewenst is om podotherapeutische zolen te gaan dragen om de klachten te verhelpen dan bespreken wij ook het vervolg. Het is namelijk niet per definitie het advies om altijd podotherapeutische zolen te gaan gebruiken. Zeker bij kinderen is dit vaak niet nodig en zal het mogelijk alleen nodig zijn gedurende de groei. Uiteraard werken wij nauw samen met (kinder)fysiotherapeuten.

Gratis inloopspreekuur in Eindhoven

Iedere donderdagmiddag tussen 15:00 en 17:00 uur kun je vrijblijvend terecht in onze praktijk tijdens het inloopspreekuur voor kinderen. Het gesprek duurt 15 minuten, waarbij je jouw vragen kunt stellen. We voeren een screening uit en bespreken de mogelijkheden. 

Spelregels:

  • Je bent niet bekend met podotherapie
  • Er wordt geen onderzoek uitgevoerd
  • Het gesprek duurt maximaal 15 minuten
Je vindt onze locatie in het pand van Life is Motion, Egelstraat 23 te Eindhoven
Kinderpodotherapie