Skip to content

Podotherapeut Boxtel

Bij Impuls Podotherapie omgeving Boxtel staan we voor hoogwaardige zorg en behandelingen op maat. Onze podotherapeut in omgeving Boxtel is gespecialiseerd in het behandelen van diverse voet(gerelateerde) problemen. Of je nu last hebt van platvoeten, hielspoor of andere voetproblemen, bij ons ben je aan het juiste adres.

Onze podotherapeut in omgeving Boxtel kan je helpen bij het verminderen van pijn en het verbeteren van de functionaliteit van je voeten. Met behulp van manuele therapie en podotherapeutische zolen kunnen we eventuele problemen corrigeren en voorkomen dat ze terugkeren. 

Als je een actieve of sportieve levensstijl hebt, begrijpen we hoe belangrijk het is om gezonde voeten te hebben. Onze podotherapeuten zijn experts op het gebied van sportpodotherapie en kunnen je helpen bij het behandelen en voorkomen van voetproblemen bij sporters. Bij Impuls Podotherapie omgeving Boxtel bieden we op maat gemaakte oplossingen voor elke patiënt. 

Maak een afspraak bij Impuls Podotherapie als je op zoek bent naar podotherapie in omgeving Boxtel voor een deskundige behandeling van je voetproblemen. Onze podotherapeut in omgeving Boxtel zal samen met jou een behandelplan opstellen dat is afgestemd op jouw specifieke behoeften. Met onze behandelingen en adviezen kunnen we je helpen om jouw voeten gezond en pijnvrij te houden.

Podotherapeut Boxtel

Wat kan de podotherapeut Boxtel voor jou betekenen?

Wanneer de anatomie van de voet of de bewegingen van de ledematen wordt verstoord, dan kunnen er problemen ontstaan. Podotherapie is noodzakelijk wanneer er klachten optreden in de voeten, enkels, knieën, heupen of rug tijdens het dagelijks leven. Jouw lichaam zit met schakels aan elkaar en door de voeten te sturen zorg je voor beweging hogerop in het lichaam. Bij podotherapie denken veel mensen direct aan steunzolen. Maar de podotherapeut anno nu heeft veel meer te bieden dan alleen zolen!

Podotherapie staat namelijk ook voor een gedegen en passend schoenadvies, taping, vilttherapie of een aanpassing aan de schoen.  Ook het geven van (voet)oefeningen behoort tot het domein van de podotherapeut in Boxtel

Voor sporters is podotherapie de oplossing bij sportblessures. Er wordt een duidelijk advies gegeven over de balans tussen belasting en belastbaarheid, daar juist dit vaak is verstoord wanneer er sprake is van een blessure. Dus ben je op zoek naar podotherapie in omgeving Boxtel? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! In slechts 15 autominuten vind je onze locaties: Zowel in Son als Tilburg zijn wij te vinden.

Podotherapeut Boxtel

Hoe werkt Impuls Podotherapie?

Klop je bij de podotherapeut in Boxtel aan voor een afspraak? We beginnen dan altijd eerst met een uitgebreid intakegesprek. Dit is een belangrijke basis voor de verdere behandeling. We staan uitgebreid stil bij de aard van de klacht en we brengen de wekelijkse belasting van de benen en voeten in kaart. Uiteraard wordt er ook aandacht besteed aan jouw zorgvraag.

Daarna vindt het onderzoek plaats. Het staan wordt beoordeeld, de pijnlijke plek wordt onderzocht en de beweeglijkheid van de gewrichten wordt beoordeeld. Binnen onze praktijk wordt daarnaast ook gebruik gemaakt van manuele technieken, zodat het lichaam zo vrij mogelijk kan bewegen. 

Vaak is het voor de podotherapeut prettig als je de lange broek/rok uittrekt. Indien gewenst kun je een sportbroekje aan trekken. Tevens wordt ook het wandelen geanalyseerd. Dit wordt visueel gedaan terwijl je over een drukmeetplaat loopt. Deze plaat meet precies jouw stap zodat terug te zien is hoe de afwikkeling van de voet is waardoor er meer inzicht komt in de oorzaak van het probleem.

Bij een sportonderzoek wordt ook de specifieke sportbeweging (bijvoorbeeld hardlopen of fietsen) geanalyseerd. Dit wordt gefilmd zodat de sporter samen met de podotherapeut de beweging kan terugzien.

Oefentherapie

Bij Impuls Podotherapie kun je ook terecht voor oefentherapie. Door specifieke oefeningen te uit te voeren en te herhalen kun je zelf zorg dragen voor een betere beweging en functie van de voeten/benen. Dit kan soms in plaats van zooltherapie of in combinatie met zooltherapie worden uitgevoerd. Ieder mens is uniek en iedere situatie is uniek: daarom stellen we altijd een persoonlijk behandelplan op.

voetentraining
blauw_rodezolen_2

De juiste zolen

Inderdaad, je kunt bij een podotherapeut ook terecht voor podotherapeutische zolen. Deze zolen zorgen ervoor dat de beweging van het dagelijks staan en lopen of sporten weer wordt geoptimaliseerd. Bij Impuls Podotherapie wordt gebruik gemaakt van de nieuwste technieken om de zolen aan te meten en in het ontwerp van de zolen zit de expertise van de podotherapeut verwerkt. De voeten worden gescand middels een 3D systeem waarna de zolen worden ontworpen exact op de voet. Tevens is het materiaal waaruit de zolen zijn vervaardigd van de best mogelijke kwaliteit en wordt rekening gehouden met het type schoenen wat wordt gedragen.