Skip to content

Sportpodotherapeut

Wil je blijven bewegen zonder blessures? Laat je onderzoeken door de sportpodotherapeut van Impuls Podotherapie! 

Onderzoek van de Sportpodotherapeut

Sportpodotherapeut

Voor elke sport gelden specifieke eigenschappen, zoals de ondergrond, kenmerken van de schoenen en de manier waarop het lichaam beweegt tijdens de sport. Het is daarom van belang om gericht onderzoek te doen om het lichaam op de juiste manier te belasten. Een sportpodotherapeut kijkt niet alleen naar de klacht tijdens het onderzoek, maar houdt ook rekening met de dagelijkse en sportbelasting, het type schoenen en de beweging met andere disciplines. Omdat iedere sporter uniek is, krijgt elke sporter een op maat gemaakt behandeltraject voorgesteld door de sportpodotherapeut, waarbij de wensen van de sporter centraal staan.

De sportpodotherapeut bij fietsers

Omdat de fietsbeweging anders is dan het normale wandelen of rennen, wordt tijdens het onderzoek van een fietser ook anders naar een klacht gekeken. Als je wandelt, maak je in feite twee bewegingen: naar voren en een klein beetje zijwaarts (pronatie). Deze zijwaartse beweging kun je niet gebruiken met fietsen. Mocht dit wel gebeuren dan kan dit problemen opleveren. De reden waarom dit gebeurt kan verschillen en tijdens het onderzoek gaat sportpodotherapeut Annabelle met jou op zoek naar de oorzaak. Annabelle heeft zich gespecialiseerd in het behandelen en begeleiden van fietsers (MTB/weg/gravel) van elk niveau. Door de specifieke testen uit te voeren in combinatie met het lichamelijk onderzoek, kunnen kleine “foutjes” in de anatomie worden opgespoord. Deze kunnen worden gecompenseerd door de schoenplaatjes te verplaatsen of 3D geprinte Phits podotherapeutische zolen specifiek voor de fietsschoenen te vervaardigen. Indien gewenst overleggen we met de sportarts/fysiotherapeut/bikefitter. Iedere situatie is anders en kleine veranderingen kunnen al grote effecten hebben. Daarom is ook de behandeling van fietsers maatwerk.

Sportpodotherapeut

Phits 3D geprinte zolen

3D-printed-insole-RS-Print

Podotherapeutische zolen voor het dagelijks leven worden vervaardigd op basis van een statische meting. Je staat of zit terwijl er een meting wordt gedaan. Dit vormt de basis van jouw podotherapeutische zolen. De 3D-geprinte zolen voor fietsers zijn uniek: de zolen worden door jouw sportpodotherapeut ontworpen op basis van de dynamische meting tijdens de loop- en beweeganalyse. De fietsbeweging kan worden nagebootst. Hierdoor meten we precies de beweging van de voet tijdens het fietsen. De pasvorm van deze 3D-geprinte zolen zijn perfect voor de fietsschoenen waardoor deze als gegoten zitten. De zolen zijn zeer licht én is het productieproces aanzienlijk vriendelijker voor het milieu: zo’n 60% minder materiaalverlies ten opzichte van de productie van reguliere zolen. Tevens doe je ook veel langer met 3D-geprinte zolen, waardoor deze 3D-geprinte zolen ook nog eens duurzaam zijn!

Andere therapieën

Behalve dat we podotherapeutische zolen kunnen vervaardigen, zijn er meerdere therapieën die we aanbieden om jouw blessure te verhelpen of voorkomen. Jouw sportpodotherapeut denkt graag mee en we kiezen samen met jou voor de best mogelijke opties.

Het kan zijn dat je het advies krijgt om juist in het dagelijks leven podotherapeutische zolen te dragen. Hierdoor belast je je lijf minder zwaar gedurende de dag en kun je wellicht je sportbelasting omhoog krijgen. Wist je dat wij ook een webshop hebben, speciaal voor sportende voeten? Hier vind je kwalitatief hoogwaardige producten om jouw klacht te voorkomen of verminderen.

20170715 Annabelle 61 Edit for print