Skip to content

Podotherapeut Sint-Oedenrode

Ben je op zoek naar een podotherapeut rondom Sint-Oedenrode? Bij Impuls Podotherapie omgeving Sint-Oedenrode staan we voor hoogwaardige podotherapeutische zorg en we staan bekend om behandelingen op maat. Onze podotherapeuten in Son en Tilburg zijn gespecialiseerd in het behandelen van diverse klachten welke voortvloeien uit een afwijkende voetstand of – beweging. 

Heb je last van je voeten, knieën, heupen of rug? Wellicht komt dit omdat jouw voeten niet goed functioneren. Wil je dit laten onderzoeken? Dan ben je bij ons ben je aan het juiste adres.

Onze podotherapeut in omgeving Sint-Oedenrode kan je helpen bij het verminderen van pijn en het verbeteren van de functionaliteit van je voeten. We maken gebruik van manuele therapie en eventueel in combinatie van podotherapeutische zolen kunnen we eventuele problemen corrigeren en voorkomen dat ze terugkeren.

Ben je sportief of actief? Gezonde voeten, zonder klachten, zijn de basis voor een actieve levensstijl. Bij Impuls Podotherapie in omgeving Sint-Oedenrode zijn wij experts op het gebied van sportpodotherapie. We begeleiden je om klachten door sporten te verhelpen of voorkomen. Bij jouw podotherapeut omgeving Sint-Oedenrode bieden we altijd een oplossing op maat.

 

Podotherapeut Sint-Oedenrode

Wat kan podotherapie rond Sint-Oedenrode voor je doen?

Als je je beperkt voelt door een blessure of pijnklachten, dan kan dit ook komen doordat jouw voeten een afwijkende stand of beweging hebben. Dit kun je door ons laten onderzoeken. Veel mensen vergeten hun voeten, maar deze zijn de basis voor het bewegen! 

Als je bij ons aanklopt, dan gaan we samen, na een grondig onderzoek, beoordelen wat je nodig hebt. Dit kan zijn met podotherapeutische zolen, maar ook door het uitvoeren van oefeningen, taping of een aanpassing in een schoen. Of we geven je een specifiek schoenadvies. Ben je op zoek naar een podotherapeut rond Sint-Oedenrode die sportblessures behandelt?  Wij zijn zeer ervaren met het behandelen van sporters: Dus ook bij een sportblessure kun je bij ons terecht!

Podotherapeut Sint-Oedenrode

Hoe werkt Impuls Podotherapie bij Sint-Oedenrode?

Als je bij ons in de praktijk komt, dan beginnen we altijd met een uitgebreide intake. Hier bespreken we wat de reden is van je bezoek, je (beweeg)wensen en brengen we je belasting in kaart. Daarna starten we met het klinisch onderzoek. We controleren vanaf je onderrug tot je grote teen hoe beweeglijk de gewrichten zijn. Ook beoordelen we de pijnlocatie(s). Daarna mag je over een drukmeetplaat lopen. Deze plaat scant precies jouw afwikkeling. Indien we podotherapeutische zolen maken, maken we ook een 3D scan van jouw voeten: dit wordt als basis gebruikt voor de podotherapeutische zolen. Indien je met een sport-vraag komt, dan kan het ook betekenen dat we de specifieke sportbeweging analyseren.

Oefentherapie Podotherapeut Sint-Oedenrode

Bij Impuls Podotherapie bij Sint-Oedenrode kun je ook terecht voor oefentherapie voor de voeten. Je kunt door specifieke oefeningen uit te voeren en te herhalen, zelf zorg dragen voor een betere beweging en functie van de voeten/benen! Dit zetten we soms in, in plaats van zooltherapie of in combinatie met zooltherapie. Ieder mens is uniek en iedere situatie is uniek: daarom stellen we altijd een persoonlijk behandelplan op.

voetentraining
blauw_rodezolen_2

De juiste zolen

Bij een podotherapeut kun je ook terecht voor podotherapeutische zolen. Deze zolen zorgen ervoor dat de beweging van het dagelijks staan en lopen of sporten weer wordt geoptimaliseerd. Bij Impuls Podotherapie wordt gebruikgemaakt van de nieuwste technieken om de zolen aan te meten en in het ontwerp van de zolen zit de expertise van de podotherapeut verwerkt. Afhankelijk van het voettype, de klacht en de functie van de zolen, wordt een keuze gemaakt voor het type materiaal.