Skip to content

Podotherapeut Son

Klop je bij Impuls Podotherapie Son aan, dan kun je een professionele behandeling verwachten met Brabantse gemoedelijkheid. Of je nu last hebt van je voeten/benen of dat je zoekt naar optimalisatie voor je sportprestatie: wij staan voor je klaar! Wij maken gebruik van manuele technieken om jouw lijf zo vrij mogelijk te laten functioneren. Dit combineren we eventueel met op maat gemaakte podotherapeutische zolen.


Wij richten ons in de praktijk op actieve en sportieve mensen. Ben je actief en wil je zelf ook graag een actieve bijdrage leveren aan jouw (voet)conditie? Ben je op zoek naar een podotherapeut in Son? Dan ben je bij Impuls Podotherapie Son aan het juiste adres! Onze podotherapeuten werken vol passie en helpen je graag om (sport)blessures te verhelpen of voorkomen. Wij leveren echt maatwerk: we bespreken altijd een persoonlijk traject. De podotherapeut in Son zal samen met jou het behandeltraject samenstellen.

 

Podotherapeut Son

Wat kan Impuls podotherapie Son voor je betekenen?

Als het bewegen lastig gaat, dan kan dit verschillende klachten geven. Dit kan aan de voeten zijn, enkels, knieën, heupen of de rug. Het kan mogelijk zijn ontstaan doordat de voeten niet goed functioneren. 

Omdat het lichaam als schakels aan elkaar verbonden zit, is het belangrijk dat alles zo vrij mogelijk beweegt. Soms is dit niet mogelijk en heb je een sturing/compensatie nodig. 

Kom je bij Impuls Podotherapie Son terecht dan gaan wij, samen met jou, op zoek naar de oorzaak van jouw probleem. En dát gaan we samen aanpakken. Dit kan zijn met podotherapeutische zolen, oefentherapie, manuele technieken of schoenadvies. 

Ook als je sporter bent, dan ben je bij Impuls Podotherapie Son aan het juiste adres: we helpen je met specifiek schoenadvies of belasting/belastbaarheidsadvies. 

Podotherapeut Son

Hoe werkt een afspraak bij Impuls Podotherapie Son?

Als je bij ons voor het eerst komt, dan beginnen we met een uitgebreid vraaggesprek. Hierbij staan we stil bij jouw probleem en vraag. We gaan samen bekijken hoe je belasting is in het dagelijks leven en activiteit/sport.

Daarna beginnen we aan het onderzoek. We gaan het staan beoordelen, beoordelen de beweeglijkheid van de gewrichten en gaan op zoek naar de pijn. Uiteraard analyseren we het wandelen door middel van een drukmeetanalyse. Indien nodig wordt het hardlopen of fietsen beoordeeld.

Oefentherapie

Bij Impuls Podotherapie in Son bieden we ook oefentherapie voor de voeten aan. Hierdoor kun je zelf zorgen voor een verbetering van je klachten: dit kan in plaats van zooltherapie of in combinatie met zooltherapie. Dit wordt samen met jou bekeken wat verstandig is om in te zetten.

voetentraining
blauw_rodezolen_2

De juiste zolen

De podotherapeut in Son maakt uiteraard ook podotherapeutische zolen. Wij maken zolen op basis van een 3D scan van de voet. Samen met de uitkomst van het klinisch onderzoek bepalen we hoe de zool moet worden ontworpen. We proberen hiermee zoveel mogelijk de voet vrij te laten bewegen en de voet zoveel mogelijk te sturen in plaats van te ondersteunen. Uiteraard is dit afhankelijk van de toepassing: voor fietsen ziet de zool er anders uit dan voor wandelen.