Skip to content

Podo manuele therapie

Vrij bewegen begint met soepele gewrichten

Podo manuele therapie

Wat kun je verwachten?

In de video legt Lonne uit wat je kunt verwachten tijdens het onderzoek als we manuele technieken inzetten. Tijdens het eerste bezoek wordt er gekeken naar het lopen en wordt de beweeglijkheid van alle gewrichten tot aan de onderrug gecontroleerd. Indien nodig wordt een gewricht gemanipuleerd of gemobiliseerd door middel van een zachte techniek. Op deze manier kan de voet en het lichaam weer vrijer bewegen. Indien we bouwfoutjes vinden in de voet, dan kan dit worden gecompenseerd met een op maat gemaakte podotherapeutische zool.

Wat kun je zelf doen na de behandeling?

Omdat afvaslstoffen vrij kunnen komen na de behandeling is het verstandig om goed te drinken naderhand. Het beste is om de eerste dag niet te intensief te sporten. 

Het kan zijn dat enkele gewrichten of spieren een beetje gevoelig zijn. Dit is volkomen normaal: als een gewricht vast heeft gezeten dan heeft het gewricht al een tijdje niets gedaan en omliggende spieren zijn ook opeens weer geactiveerd. Dit gevoel behoort na enkele dagen weg te gaan. 

Podo manuele therapie

Wat als het even niet soepel gaat?

Ben je aan de slag gegaan met de Free Your Feet training maar loop je vast? Of kun je (om welke reden dan ook) zelf niet oefenen? Natuurlijk helpen we je graag! Afhankelijk van jouw situatie stellen we een persoonlijk behandelplan op. Dit kan betekenen dat je nog een paar keer extra terug komt in de praktijk om alleen de gewrichten los te laten maken. De kosten voor een behandeling zijn €37,50 per behandeling.